ΓΙΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ

Η αγάπη για τα ορυκτά και το πάθος για τη συλλογή τους έχει μεγάλη ιστορία σε σπουδαίους ανθρώπους, όπως ο στρατηγός και αυτοκράτορας της Γαλλίας Ναπολέων Βοναπάρτης τον 18ο αιώνα, ο μέγας συγγραφέας και επιστήμονας Γκέτε τον 19ο αιώνα ή ο καγγελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ τον 20ό αιώνα. Τώρα και εσύ, μαζί με όλη σου την οικογένεια, μπορείς να απολαύσεις μια εξαιρετική συλλογή που θα έκανε όλους τους παλαιότερους να ζηλεύουν!

Φθορίτης

Ο φθορίτης είναι ένα ορυκτό που μοιάζει μαγικό. Το 1852 ο φυσικομαθηματικός Τζορτζ Γκάμπριελ Στόουκς ανακάλυψε ότι όταν το ορυκτό αυτό εκτίθεται στο φως, παράγει μια πανέμορφη γαλαζωπή λάμψη την οποία ο ίδιος ο Στόουκ ονόμασε φθορισμό.

Χαλκός

Ο χαλκός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έχει μάλιστα δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη ιστορική περίοδο, την Εποχή του Χαλκού. Ο χαλκός εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να έχει χιλιάδες χρήσεις.
 

Πυρίτης ή Σιδηροπυρίτης

Αυτό το μεταλλικό ορυκτό χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή κοσμημάτων. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε θείο, το οποίο μπορεί να απομονωθεί από το ορυκτό, και έχει πολλές χρήσεις.

Γεώδες της Σαχάρα

Αυτά τα γεώδη έχουν ηφαιστειακή προέλευση. Σχηματίζονται κατά την ψύξη του μάγματος υπό χαμηλή πίεση σε κοιλότητες πετρωμάτων. Στο εσωτερικό τους σχηματίζονται ορυκτά με όμορφους κρυστάλλους.

Μαγνητίτης

Αυτό το ορυκτό, όπως δείχνει και το όνομά του, έχει μαγνητικές ιδιότητες, δηλαδή λειτουργεί σαν μαγνήτης. Το ανακάλυψε ένας αρχαίος Έλληνας βοσκός, όταν είδε ότι τα καρφιά των σανδαλιών του έλκονταν από συγκεκριμένα πετρώματα.

Ασβεστίτης

Έχεις δει ποτέ τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες που σχηματίζονται σε ορισμένα σπήλαια; Αποτελούνται από ασβεστίτη. Ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια γινόταν εξαγωγή ασβέστη και ασβεστοκονιάματος από αυτό το ορυκτό, υλικά πολύ χρήσιμα στις οικοδομές.
 

Λάπις Λάζουλι

Αυτή η πέτρα έντονου λουλακί χρώματος χρησιμοποιείται πολύ στην κοσμηματοποιία από τα αρχαία χρόνια. Πάνω της, για παράδειγμα, σκάλιζαν τους ιερούς σκαραβαίους για τις νεκρικές μάσκες, στην αρχαία Αίγυπτο.